Image Alt
  /    /  O nama

Katolički školski centar “Sv. Pavao” u Zenici

Dobrodošli

Vrhbosanska nadbiskupija, potaknuta dobrim primjerom KŠC-a u Sarajevu, inicirala je osnivanje KŠC-a u Zenici. Stoga je 14. siječnja 1995. u Hrvatskom domu Kralj Tomislav u Zenici održan poticajni skup za ponovno osnivanje katoličke škole. Uspostavljena su dva vijeća: Uprava za povrat i preuređenje zgrade Klostera i Vijeće škole u osnivanju.

Zalaganjem ovih vijeća, nekoliko mjeseci poslije općinske vlasti grada Zenice dale su dozvolu osnivanja katoličke škole u prostorijama nekadašnjeg Klostera, koji su vodile sestre Klanjateljice Krvi Kristove. Nakon toga započela je adaptacija zgrade kako bi se već ujesen iste godine moglo početi s radom.

Dana 30. rujna 1995. blagoslovljene su prostorije i službeno otvorena zgrada u novom ruhu Katoličkog školskog centra Sv. Pavao u Zenici. Pet godina poslije, kako je broj učenika rastao, nadograđuje se novi prostor naslonjen na staru zgradu Klostera.

U Centru djeluju dvije škole: Osnovna škola i Opća gimnazija. Nastava se za obje škole izvodi u jednoj smjeni jer ima dovoljno prostora.