Image Alt
  /    /  Udruga Prijatelji Centra

Udruga bivših učenika i prijatelja KŠC-a “Sv. Pavao”

Udruga Prijatelji KŠC-a Sv. Pavao utemeljena je 2009. s ciljem promoviranja vrijednosti Katoličkih školskih centara u BiH, održavanja povezanosti s bivšim učenicima i njihovim roditeljima, stvaranja mogućnosti aktivnog sudjelovanja roditelja za dobrobit škole i jačanje suradnje između njih i Centra te pripremanja susreta i druženja uz razmjenu korisnih iskustava. Udruga se također trudi: pomoći daljnju izgradnju škole; osigurati dodatna sredstva za nastavne i izvannastavne aktivnosti; pribaviti donacije svih vrsta za učenike, studente i udruženja kojima je potrebna pomoć i promovirati Centar sklapanjem partnerskih odnosa s drugim školama u Bosni i Hercegovini i izvan nje.

Tijekom godine Udruga organizira veći broj aktivnosti, od kojih su najznačajnije nagradno ljetovanje učenika u Kaštelima, susret bivših učenika Centra, donatorska večer i susret s umirovljenim djelatnicima Centra.

Prva je predsjednica Udruge bila gospođa Jozefina Kadić-Štrbac, koja je na tom mjestu bila do 2012., zatim je tu službu do 2016. obavljala profesorica Dragana Paškalj, a sadašnja je predsjednica profesorica Dragana Poljak.