Image Alt
  /    /  Galerija “Paulus”

Galerija “Paulus”

Galerija “Paulus” službeno je otvorena 25.1.2023. godine u okviru programa obilježavanja Dana škole. Galerija je otvorena izložbom učeničkih radova nastalih u 26 godina postojanja Centra. Naziv “Paulus” je dobila prema zaštitniku naše škole, Sv. Pavlu, ali i prema istoimenom školskom listu koji je izlazio od 1999. do 2004. godine.

 

Školski list ”Paulus”

Četiri godine nakon osnutka Centra javila se želja za pokretanjem školskoga lista koji je nazvan ”Paulus”. Na stranicama lista nastajao je sadržaj koji je predstavljao „plod kreativnosti, domišljatosti i mašte…“ učenika i djelatnika Centra.

Prvi broj ”Paulusa”izašao je 1.lipnja 1999. godine. Glavna urednica bila je prof. s. Nada Abramović, a članovi uredništva bili su i učenici Opće gimnazije. Savjet lista činile su prof. Roza Brdar, nastavnica Milica Mitrović i učiteljica Sanda Plevjak (Ljubić). Za estetiku lista bio je zadužen prof. Miroslav Šetka, a u likovno oblikovanje su bili uključeni i učenici Opće gimnazije.

Prvi broj ”Paulusa” imao je raznovrstan sadržaj iz područja književnosti i jezika, mode, sporta, umjetnosti, povijesti Centra te zabavni sadržaj smješten na 40 stranica od kojih je 15 tiskano u boji. Prvu godinu list je objavljen dva puta, drugu godinu je izašao samo jedan broj, a sljedećih godina izlazio je kao dvobroj jednom godišnje. U trećoj godini izlaženja, list je dobio i nove rubrike u kojima su o obrazovanju pisali djelatnici, a pojavile su se i posebne rubrike u kojima su se pojavili stalni dopisnici – bivši učenici. U pet godina, objavljeno je devet brojeva lista.

Školski list ”Paulus” prestao je s radom 2004. godine zbog velikih financijskih izdataka, ali i zbog pokretanja časopisa ”Izvori” koji djeluje na razini Sustava katoličkih škola za Europu.