Image Alt

KŠC Zenica

  /  Centar   /  Novosti i događanja   /  Najava interreligijskog kampa “Upoznaj-Moli-Sarađuj”

Najava interreligijskog kampa “Upoznaj-Moli-Sarađuj”

Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici – Međureligijskog vijeća BiH, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, organizuje Interreligijski kamp mladih, koji će se održati od 14. do 20. februara 2022., u prostoru Sportsko-rekreacijskog centra “Ajdinovići” – Olovo, pod nazivom “Upoznaj-moli-sarađuj”.

Osnovni cilj kampa je upoznavanje mladih različitih vjeroispovijesti i njihov doprinos izgradnji i očuvanju trajnog mira, i to putem tema poput tranzicijske pravde i suočavanja s prošlošću. Program kampa će biti ispunjen različitim grupnim i individualnim radom, predavanjima eminentnih predavača, sportskim te zabavnim sadržajima. Sedmodnevni susreti mladih imaju za namjeru podstaći mlade na aktivno promišljanje ali i djelovanje putem lokalnih organizacija na uspostavi i izgradnji dijaloga, znajući vrijednost mostova saradnje, ali s druge strane znajući pogubnost zidova nepoznavanja i neprihvaćanja za naše društvo.

Stoga je važno da se izgrađujemo, a ne ograđujemo; da se čujemo i vidimo, a ne dovikujemo i naslućujemo. Nikada nije opasan dugačak most kao što je opasad visoki zid, i ne mogu biti skupi mostovi u sadašnjosti koliko nas mogu koštati zidovi u budućnosti.

Svi zainteresovani mladi, uzrasta od 16 do 25 godina, mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca: https://forms.gle/NRh9fG9WZMfvLeJN7 do 06.02.2022. godine ili do popune mjesta.

Troškove putovanja, smještaja/ishrane i materijala snosi organizator.

Kamp će biti održan uz adekvatne mjere zaštite, s obzirom na potrebu većeg opreza zbog pandemije korona virusa.

Plakat - US Embassy - Interreligijski kamp za mlade