Image Alt
  /  Centar   /  Potpisivanje ugovora za projekt: „Zajedno u duhu – zajedno u sportu“

Potpisivanje ugovora za projekt: „Zajedno u duhu – zajedno u sportu“

KSC Zenica - Potpisivanje ugovora za projekat "Zajedno u duhu, zajendno u sportu"

Naš Centar se između ostalih natječaja ove godine, prijavio na natječaj za projekte prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine z suradnji s prijateljskom školom iz Osijeka.

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića iz Osijeka vodeći je partner projekta, koji smo nazvali „Zajedno u duhu – zajedno u sportu“, koji je na našu radost odabran za provedbu. Projekt ima za cilj adaptacije školske-sportske dvorane Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka i školske-sportske dvorane Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ Zenica; kao i Sportsko edukativni susret učenika i nastavnika Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i učenika i nastavnika Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ Zenica.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske u petak 10. 6. 2022. je na Plitvičkim jezerima svečano uručilo 45 prethodno potpisanih ugovora ukupne vrijednosti 9,1 milijuna kuna iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Svečanost se održala u Hotelu Jezero u Plitvičkim Jezerima, a svojim sudjelovanjem uveličali su je gđa Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU, g. Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te g. Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova.

Ministrica Nataša Tramišak je na svečanosti uručivanja ugovora rekla da taj program pridonosi jačanju položaja Hrvata uz granicu, Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata u BiH, također i stvaranju preduvjeta za smanjenje negativnog demografskog trenda u pograničnom području, te da podiže kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva koje živi na tom prostoru.

„Za sljedeću godinu predviđen je iznos od 17 milijuna kuna za ovaj Program, te ćemo ovim sredstvima dodatno osnažiti učinak samog programa i otvoriti mogućnost financiranja većeg broja projekata“, kazala je ministrica Tramišak tijekom svečanosti u Plitvicama.

U ime našeg Centra nazočio je ravnatelj vlč. Vlatko Rosić svečanosti uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Radujemo se suradnji s prijateljima iz Osijeka i obnovi naše sportske dvorane!

KSC Zenica - Potpisivanje ugovora za projekat "Zajedno u duhu, zajendno u sportu"