Image Alt
  /  Centar   /  Proslava Dana škole o blagdanu Obraćenja sv. Pavla u našem Centru

Proslava Dana škole o blagdanu Obraćenja sv. Pavla u našem Centru

U četvrtak, 25. siječnja 2024. proslavili smo euharistijskim slavljem i svečanom akademijom, o blagdanu Obraćenja  sv. Pavla,  zaštitnika Centra, Dan škole. Euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Ilije Proroka predvodio je nadbiskup vrhbosanski, monsinjor doktor Tomo Vukšić uz koncelebraciju vlč. dr. Vlatka Rosića i drugih ravnatelja katoličkih školskih centara i zeničkih svećenika.

Nadbiskup nas je na poseban način podsjetio na primjer sv. Pavla i događaj obraćenja koji i mi u osobnom životu svakodnevno proživljavamo, navodeći da je  “događaj uvijek početak  određenog stanja tako je i kod svakoga ljudskoga obraćenja, ali zbog različitih ljudskih slabosti događa se da onaj događaj obraćenja u neka doba krene i unatrag umjesto da se nastavi živjeti u stanju obraćenosti i blizine Božje. Zbog ljudskih slabosti, zbog naših ljudskih sklonosti, zbog svega onoga što jesmo, vrlo često, iako željni obraćenja, dobrote i posvećenja u vlastitom životu, događa nam se korak unazad, događa nam se povratak u početno stanje u ono stanje koje je bilo prije našega obraćenja tako da nam se po različitim našim zavjetima, molitvama, pokorama, postovima, ispovijedima stalno zbivaju događaji obraćenja“.

Poslije euharistijskog slavlja uslijedila je svečana akademija koju su pripravili učenici s nastavnicima i profesorima našega Centra.

Pozdravnim riječima ravnatelj Centra, vlč. Rosić obratio se nazočnima ističući zahvale Bogu za sva dobročinstva i uspjehe Centra pozivajući se na primjer našega zaštitnika sv. Pavla, uzora i zagovornika u odgoju i obrazovanju, koji je pokazao kako pripadati samo Bogu, a davati se u službu čovjeku. Također istaknuo je da je naš zadatak odgajati i obrazovati mlade ljude i pokušati im uz Božju pomoć pružiti najbolje moguće djetinjstvo.

Nakon predstave nazočnima se obratio nadbiskup Vukšić.  Tom prigodom uručio je  priznanje našim dvjema djelatnicama škole koje su otišle u mirovinu  gđa Olivera Zubak i gđa Gordana Babić.

Prisutni gosti imali su priliku podsjetiti i izložbu povodom 120. godina prisutnosti Klanjateljica Krvi Kristove u Zenici postavljenu u školskoj galeriji “Paulus”

 

Djelatnici, učenici i gosti nastavili su druženje u atriju škole gdje je za sve bio pripravljen domjenak.