Image Alt
  /  Centar   /  Uspješno realiziran projekt „Suvremeni pristup nastavi informatike” donacijom BH Telecom dd Sarajevo

Uspješno realiziran projekt „Suvremeni pristup nastavi informatike” donacijom BH Telecom dd Sarajevo

U našem Centru u proteklom periodu uspješno je realiziran projekt „Suvremeni pristup nastavi informatike” koji je imao za cilj razviti digitalnu, računalnu i medijsku pismenost djece i mladih koristeći modernu tehnologiju, aplikacije i programe, a čije korištenje ima za rezultate prijelaz sa tradicionalnog načina predavanja i poučavanja učenika u suvremeni način. Uz pomoć donacije BH Telecom dd Sarajevo u iznosu od 4.000,00 KM stekli su se uvjeti za realiziranje prethodno navedenog projekta čime se postiglo ostvarenju željenih ciljeva. Projekt koordinator zadužen za uspješnu realizaciju projektnih aktivnosti bio je financijski djelatnik Centra Igor Krezić, dipl. oec. On je nakon uspješno realiziranog projekta „E-učionica u našoj školi“, također doniranim financijskim sredstvima dioničkog društva BH Telecom Sarajevo u iznosu od 6.000,00 KM nabavkom pametne SMART ploče uspješno realizirao i ovaj projekt čime je osuvremen kabinet informatike i inoviran u skladu s potrebama i zahtjevima NPP-a ali i tehnoloških dostignuća.

Rezultat uvođenja novih tehnologija u nastavni proces povećao je stupanj interakcije i suradnje tijekom nastave između profesora i učenika, razvio kreativnost i inovativnost kod učenika, profesionalni (samo)razvoj nastavnika, te korištenje tehnologije za postizanje osobnih ciljeva učenja i dr. Trenutna situacija još uvijek nije na maksimalnom nivou, a to se može postići dodatnom nabavkom kvalitetnije informatičke opreme u nastavu (još 15 računara u učionicu informatike), što će činiti olakšavajuću okolnost za profesore koji tada imaju mogućnost uključiti sve učenike u interaktivno sudjelovanje na nastavi koristeći informatičke mrežne pogodnosti (umrežavanje svih učenika tijekom kvizova, share-ovanja gradiva i slično).

U konačnici, velika prednost uvođenja ovih noviteta u naš Centar, ima za naše učenike višestruku korist, a neke od njih su: inovativniji način za učenje gradiva, lakše savladavanje teških zadataka iz određenih oblasti nastavnog predmeta, brže i lakše pamćenje sadržaja nastavnog predmeta, itd. Zahvaljujemo dioničkom društvu BH Telecom Sarajevo na prepoznavanju naše projektne ideje kao društveno korisne i nadamo se da ćemo ponovo zadobiti njihovo povjerenje na nekom od narednih Javnih poziva.

 

UPRAVA ŠKOLE