Image Alt
  /  Centar   /  Novosti i događanja   /  XVI. sportski susreti osnovnih škola održani u KŠC “Sveti Pavao” u Zenici

XVI. sportski susreti osnovnih škola održani u KŠC “Sveti Pavao” u Zenici

U subotu, 20. travnja 2013. godine, u Katoličkom školskom centru “Sveti Pavao” u Zenici održani su XVI. sportski susreti osnovnih škola katoličkih školskih centara u BiH. Za titulu najboljega borile su se četiri osnovne škole: KŠC “Sv. Pavao” iz Zenice , KŠC “Petar Barbarić” iz Travnika, KŠC “Sv. Franjo” iz Tuzle i KŠC “Sv. Josip” iz Sarajeva. Natjecatelji su svoje snage odmjerili u četiri sportske discipline: stolni tenis, šah, mali nogomet za dječake i košarka za djevojčice.

Pobjedu u stolnom tenisu odnijeli su učenici KŠC-a iz Zenice. Drugoplasirani su bili učenici KŠC-a iz Travnika a treće mjesto zauzeli su učenici iz Tuzle. Najuspješniji natjecatelji u stolnom tenisu bili su Matea Martić i Mateo Vuković. U natjecanju iz šaha dominirali učenici KŠC-a Travnik ispred KŠC-a Sarajevo i KŠC-a Zenica.

Pehar za nogometno natjecanje osigurali su učenici domaće ekipe, KŠC-a “Sveti Pavao” iz Zenice. Drugo mjesto osvojili su mladi iz Sarajeva a treće učenici iz Travnika. Najbolji rezultat u košarci ostvarile su učenice iz KŠC-a “Sveti Franjo” iz Tuzle. Drugi najbolji rezultat ostvarile su učenice iz Zenice a treće učenice iz Travnika.

Nakon što su sumirani svi rezultati titulu najuspješnijeg KŠC-a ponio je domaćin, KŠC “Sveti Pavao” iz Zenice. Drugi u ukupnom poretku su bili učenici iz Travnika a treći učenici iz Tuzle. Natjecanje je proteklo u ugodnom ozračju a naši mladi sportaši su se na terenu borili srčano i fair.