Image Alt
  /  Centar   /  Novosti i događanja   /  Posjet prijateljskoj Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku

Posjet prijateljskoj Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku

Posjet prijateljskoj Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku

Svjetski dan učitelja ove smo godine proveli posebno radosno i zanimljivo. Naime 5. listopada 2022., napravili smo posjet učenika i djelatnika našega Centra, Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku, u sklopu projekta „Zajedno u duhu – zajedno u sportu“.

Prvi dio susreta održan je u predvorju Ruđerice, kako ju od milja zovu njeni učenici i djelatnici, gdje nam je dobrodošlicu gostima poželjela ravnateljica Nada Pitinac, naglasivši da ovaj projekt, osim financijske potpore objema školama, ima i dublje značenje – zajedništvo naših škola te podršku Hrvatima u BiH i dijaspori. Don Vlatko Rosić, naš ravnatelj, izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu, radost zbog upoznavanja i sportskog susreta učenika te je domaćine pozvao u posjet našem Centru. Susret je svojim dolaskom uveličala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade gđa Miranda Glavaš-Kul, koja je pružila podršku projektu i KŠC-u „Sveti Pavao“ Zenica te svim nastavnicima čestitala Svjetski dan učitelja. Tamburaški orkestar i zbor Ruđerice, pod vodstvom profesora Igora Grubišića, uljepšao je zabavni dio programa izvedbama pjesama „Isus premješta planine“ i „Garavuša“. Domaćini su nam uručili prigodne poklone – slatkiše te suvenire škole izrađene u Učeničkoj zadruzi Ruđerica. Mi smo također domaćinima uručili prigodne poklone.

Uslijedio je sportski dio susreta, te su u sportskoj dvorani odigrane dvije utakmice – mali nogomet (muški timovi učenika škola protiv škole) te igra graničar (miješani ženski timovi obiju škola zajedno). Učenici su pokazali ferplej igru i međusobnu prijateljsku podršku te da su, upravo kao u nazivu projekta, zajedno u sportu. Nakon sportskog susreta valjalo se okrijepiti na domjenku u školi, a prave domaće kiflice, pogačice i kolače priredili su učenici Ruđerice smjera tehničar nutricionist.

Sunčano vrijeme kao da nam je bilo darovano za ovaj dan, pa se nakon obilaska škole, druženje učenika i nastavnika nastavilo u obilasku Tvrđe, nakon čega smo se pozdravili s našim prijateljima, radujući se nastavku suradnje i sljedećem susretu. Preostalo vrijeme prije polaska kući smo iskoristili za slobodan obilazak Osijeka.

Napomenimo da je projekt „Zajedno u duhu – zajedno u sportu“ financiran iz programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, s ciljem unapređivanja socijalne i okolišne infrastrukture adaptacijom školskih sportskih dvorana obiju škola te jačanja suradnje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Galerija slika