Image Alt
  /  Centar   /  Poziv Misijske središnjice na likovni natječaj za učenike osnovnih škola

Poziv Misijske središnjice na likovni natječaj za učenike osnovnih škola

Od svibnja 2022. do svibnja 2023. godine obilježava se sto godina kako je papa Benedikt XVI. tri važna misijska djela (Djelo za širenje vjere, Djelo svetog Djetinjstva i Djelo svetog Petra apostola) uzdigao na papinsku razinu. Od tada svako od ovih djela zove se Papinsko misijsko djelo i obvezuje cijelu Crkvu.

Misijska središnjica prema prijedlogu generalnog tajništva Papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva organizira likovni natječaj po osnovnim školama na temu: „Što za mene znači da je misijsko Djelo svetog Djetinjstva i papinsko?“.

Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih škola prema geslu Papinskog misijskog djela: „Djeca pomažu djeci“ što znači da naši učenici mogu nacrtati djecu iz cijeloga svijeta kako se susreću, igraju, smiju, pomažu jedni drugima itd. Crtež treba sadržavati ili biti prožet idejom da je to djelo papinsko, a to se može prikazati na način da u tom susretu ili igri između djece sudjeluje i sam Papa. Papa se u crtežu može prikazati likom, zastavom bijelo-žuto, papinskim grbom ili nečim što simbolizira Papu. Rad treba biti u boji i naslikan tehnikom po izboru. Uz rad je potrebno dostaviti kratki opis i napisati ime i prezime učenika, razred, naziv škole i grad.

Radove treba predati najkasnije do kraja veljače 2023. godine.

Natječaj je otvoren za sve učenike osnovnih škola u Sustavu katoličkih škola za Europu.
Više informacija možete dobiti na mrežnim stranicama: www.missio.ba i www.misije.hr.

Cilj ovog projekta je širiti i produbiti misijsku svijest kod djece i svih koji s njima rade.