Image Alt
  /  Centar   /  Povodom obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama organizirana kupovina novih knjiga za školsku knjižnicu

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama organizirana kupovina novih knjiga za školsku knjižnicu

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama (27.10.2023.), koji obilježavaju sve biblioteke u Bosni i Hercegovini, odlučili smo ove godine organizirati aktivnost koja će kroz konkretna djela rezultirati stvaranjem kvalitetnog i novog sadržaja u našoj školskoj knjižnici.

Nekoliko godina unatrag, naša knjižnica bilježi različite aktivnosti i projekte kao štu su Little Free Library (Male biblioteke) i Sajam knjige te književne susrete za učenike. Ipak, knjižnicu čini vrijednom i njezin knjižnični fond, odnosno knjige koje treba i može ponuditi svojim korisnicima. Fond knjižnice popunjavamo kroz donacije knjiga i iz budžeta Škole, što je nedovoljno za potrebe učenika i nastavni proces. Stoga smo ove godine osmislili mogućnost da i vi osigurate nove lektirne naslove i stručne knjige školskoj knjižnici.

Kupovinom BONA u vrijednosti od 5 KM, 10 KM, 20 KM ili 50 KM učenici, roditelji, djelatnici Centra te prijatelji naše škole imali su mogućnost osigurati dodatna sredstva za kupovinu knjiga. Zajednički cilj nam je učiniti našu školsku knjižnicu mjestom u kojem će svaki učenik imati jednak pristup knjigama i u kojem će pronaći nove lektirne naslove te aktualne informacije iz stručnih knjiga.

Nakon što su svi učenici dobili PISMO upućeno roditeljima o našoj aktivnosti, novac smo prikupljali tjedan dana te smo ukupno prikupili 1430 KM. Škola je iz vlastitih sredstava zaokružila iznos na 1600 KM (800€).

Od prikupljenog novca najprije smo dopunili već postojeće lektirne naslove, kojih nismo imali dovoljno, zatim kupljeni su neki novi naslovi, a određeni naslovi su kupljeni kako bismo zamijenili stare, poderane i oštećene knjige. Klikom na link POPIS KNJIGA možete vidjeti naslove koji su kupljeni na zagrebačkom sajmu knjige „Interliber“. U prilogu se nalaze i svi računi knjiga te uvid u njihove cijene.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim razrednicima, učiteljicama i učitelju te djelatnicima na suradnji pri realizaciji projekta. Posebno hvala roditeljima i učenicima na podršci našega projekta i sudjelovanju. Hvala i svim prijateljima Centra koji na bilo koji način podržavaju rad naše škole.

S poštovanjem,

Darija Gelić,

knjižničarka Centra